Organizirana dostava sadik na dom z dostavno službo od torka do petka, ali osebni prevzem sadik v Rast Baznik.
26 let tradicije
SI   CRO   EN
Velika ponudba sadnih, trsnih, okrasnih, eksotičnih sadik in jagodičevja

RAST - prava izbira

Naučimo vas vse kar morate vedeti o sadikah za pravilno sajenje in negovanje.
Da bi zagotovili kakovost naših sadik, sadike hranimo v zemlji.
Sadike vam dostavimo na dom v 24 urah.
Možnost plačila po povzetju.
Podarite življenje

Asimina Paw Paw


Asimina Paw Paw ( Asimina triloba) izvira iz severne Amerike. Imenujejo jo tudi drugače ima nekaj sinonimov: indijanska banana, paw-paw, jabolko jajčne kreme. Manj poznana in pri nas redka sadna vrsta, Sadika Asimine se lahko posadi tudi med okrasne rastline, saj deluje z svojo rastjo, cvetovi, plodovi in listi zelo okrasno. Je listopadna sadna vrsta. S svojimi velikimi intenzivno rumenimi listi je zelo privlačna v jeseni. Vzgajamo jo lahko, kot grm ali drevo, ki zraste od 3 kot grm, ali do 5 m, ali več tudi kot drevo. Odporna je na nizke zimske temperature, ne pozebe v zimi zdrži minus 30 C. Cveti v aprilu. Ima zelo lep, privlačen, temnovijolični škrlatni cvet. Sorte Asimine, ki jih prodajamo so cepljene, kar je izredno važno, so samooplodne, postoji več sort Asimine tudi v naši ponudbi sadik. Nudimo za sajenje sadike Asimin sorte Asimina Sunflower, Asimina Prima, Asimina Overleese, Asimina Davis, Asimina Belle, Asimina Rebecca"s Gold, Asimina Mary Foos Jones.

Teža plodov je različna in se giblje od 50-500 g.

Po oprašitvi se lahko iz grozdastega socvetja razvije tudi po več plodov, ki so dolgi od 7-15 cm, podobni so banani ali mangu. Teža plodov je različna in se giblje od 50-500 g. Kožica ploda je trda, zelena, ki postane pred zoritvijo rumena in porjavi. Plod na vrhu odrežemo ali prerežemo, v notranjosti je meso, ki je rumeno, mehko in sladko, v katerem se prelivajo okusi po banani, ananasu in mangu (tropski okus). Plod je bogat z ogljikovimi hidrati, z vitamini in minerali, zlasti s kalcijem in železom. Plodovi zorijo postopno v septembru. So zelenkasti, podolgovato ovalni. V času zorenja plodove oberemo ali pustimo, da padejo na tla. Meso je raztopno, zelo sladko, aromatično, spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga, plod izredno prijetno diši pustimo ga da čim dlje stoji, po mojih izkušnjah je najboljši ko koža malo porjavi. Presenečeni boste nad njegovim okusom to Vam zagotavljam. Asimina je rastlina, ki je ni potrebno škropiti. Drevo te sadne vrste ima zelo raznoliko uporabnost. Listi so zelo veliki dekorativni papirnati, podolgovati od 15-25 cm dolgi, v jeseni, ko spremenijo barvo izredno okrasni. V kolikor liste zmečkamo oddajajo vonj, ki spominja na paradižnik in zeleni poper. Liste in vejice uporabimo kot naravni pesticid na kakšen način uporabljate izveste pri

Pri nas lahko vidite plodove asimine

Pri nas v Krški vasi pri Brežicah imamo Asimine posajene že od leta 2000, plodove konzumiramo od 2003 L., prav tako imamo bogate izkušnje, katere posredujemo našim kupcem sadik. Prav tako se pri nas lahko vidijo plodovi asimine katere imamo tudi v steklenih zaprtih posodah, konzervirane so v žganju. Sadike različnih sort asimin imamo pri nas na razpolago za sajenje v - Rast Baznik v Krški vasi pri Brežicah, za več informaciji lahko pokličete na telefon 07-4959344 ali e-mail: rast@siol.net. Kot zanimivost naš vnuk Klemen sinček naše hčerke Antonije veselo "papa" plod Asimine ko je bil star šest mesecev in dva tedna dne 25. 08. 2012, poglejte pod ZANIMIVOSTI – na naši spletni strani fotografije povedo vse.

OPOZORILO ne kupujte sadike Asimine po raznih prodajalnah, sejmih in bolšjih trgih, ker tam prodajajo necepljene sadike in se zgodi da boste prav vi takšno sadiko nabavili in boste imeli kasneje težave, opozorilo je namenjeno vsem tistim ki zadeve ne poznajo in potem kličejo k nam.
Asimina cvetovi v polnem sijajuPA041605Asimina - pet plodov iz enega cvetaAsimina velika rodnostPlodovi Asimine Paw Paw v domačem žganju je odličen liker

Preberite tudi

Pričeli smo s prodajo vlončenih sadik za jesensko sajenje

Izkoristite ugodni jesenski čas za sajenje sadik

Obnovljena zaloga sadik Sibirska limona in Zlati kivi

V četrtek dne 06. 04. 23 bo obnovljena zaloga sadik Sibirska limona in sadike Zlatega kivija.

»

Spomladansko upogibanje vej - enoletnih poganjkov. Kljukice upogibavci, specialni nastavki za hitro upogibanje vej

Specialne kljukice upogibavci za hitro upogibanje enoletnih vej. Zagotavlja hitro, enostavno in učinkovito delo.

Nastavki za upogibanje vej uporabni na vsem mladem sadnem drevju

SIBIRSKI LIMONOVEC - prezimni agrum, ki raste in rodi v kontintalni klimi, sadike v Rast Baznik v Krški vasi

Sadike Sibirskega limonovca nabavite pri nas, po dogovoru pošiljamo na vaš dom

Sibirski limonovec, drevo polno zorečih plodov

Šparglji dve letne sadike ŠPARGJEV posadite v svoj vrt, ali na njivo, tako boste imeli svoje šparglje

Sedaj je pravi čas da daste sadike špargljev v zemljo in jih zagrnete, tako bodo pripravljeni za rast.

Šparglji, ki izraščajo iz enega grma
Za informacije ali nasvete pokličite 07 49 59 344 ali pošljite sporočilo na rast.baznik@gmail.com >>>
BAZNIK KATJA, S.P.
Krška vas 86a
8262 Krška vas
» prikaži zemljevid
Telefon: 07 49 59 344
Fax: 07 49 59 343
GSM: 041 795 807
Email: rast.baznik@gmail.com
Delovni čas:

Ponedeljek - sobota: 07.30 - 18.00
Nedelja: 08.00 - 13.00
© 2023 BAZNIK KATJA, S.P.