Organizirana dostava sadik na dom z dostavno službo od torka do petka, ali osebni prevzem sadik v Rast Baznik.
26 let tradicije
SI   CRO   EN
Velika ponudba sadnih, trsnih, okrasnih, eksotičnih sadik in jagodičevja

RAST - prava izbira

Naučimo vas vse kar morate vedeti o sadikah za pravilno sajenje in negovanje.
Da bi zagotovili kakovost naših sadik, sadike hranimo v zemlji.
Sadike vam dostavimo na dom v 24 urah.
Možnost plačila po povzetju.
Podarite življenje

PawPaw Asimina sorte Sunflower Prima Overleese

OPOZORILO ne kupujte necepljene sadike Asimine , ker se prodajajo necepljene sadike in se lahko zgodi da boste prav vi takšno sadiko nabavili in boste imeli kasneje težave, opozorilo je namenjeno vsem tistim ki zadeve ne poznajo in potem kličejo k nam. Domovina Asimine Paw Paw ( Asimina triloba po latinsko) je severna Amerika. Odporna, bogate rodnosti, neverjetno dobrega okusa, primerna za vsak sadni vrt, je zelo priporočamo, da posadite, dolgoletne izkušnje z Asiminami delimo z našimi kupci sadik.

 ASIMINA Triloba. Imenujejo jo tudi drugače ima nekaj sinonimov: Asimina - Indijanska banana, paw - paw, jabolko jajčne kreme. Cveti v aprilu ima zelo lep, privlačen, temnovijolični škrlatni cvet. Asimina, ki jih predstavljam je cepljena, in kar je izredno važno, da so samooplodne sorte, obstaja več sort, zato priporočam sajenje več sort.
Nudimo za sajenje sadike Asimin sorte: Asimina Sunflower, Asimina Prima, Asimina Overleese, Asimina Davis, Asimina Belle, Asimina Rebecca's Gold, Asimina Mary Foos Jones.

Plodovi zorijo postopno v septembru včasih tudi v začetku oktobra. So zelenkasti, podolgovato ovalni. V času zorenja plodove oberemo ali pustimo, da padejo na tla.

Meso je raztopno, zelo sladko, aromatično, spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga, ( tropski okus), plod izredno prijetno diši pustimo ga, da nekaj časa stoji, po mojih izkušnjah je najboljši ko koža malo porjavi, takrat ga lahko jemo celega. Vsi ki poskusijo Asimino so prijetno presenečeni nad njenim okusom, ki nima primerjave in zagotavlja nekaj novega v sadnem izboru. Asimina je rastlina, ki je ni potrebno škropiti nima škodljivcev prav tako nima bolezni.

Pri nas v Krški vasi pri Brežicah imamo Asimine posajene  zunaj že od leta 2000. Asimine so cepljene, samooplodne sorte, začetek rodnosti je tretje leto po sajenju, kar se vidi po priloženih fotografijah. Bogate izkušnje o vzgoji Asimine prenašamo na naše kupce sadik.

Prvo snemanje TV oddaje "NA VRTU" mariborske televizije o Asimini je bilo pri meni v Krški vasi leta 2003, ko so zoreli prvi plodovi Asimine. Obstaja več sort Asimine tudi sam sem cepil več sort Asimine na enem drevesu. Prav tako se pri nas lahko vidijo plodovi Asimine katere imamo shranjene v steklenih zaprtih posodah, konzervirane so v sadnem žganju, tako dobimo izredno dober liker. V jeseni, spomladi in poleti je možen ogled dreves in jeseni degustacija plodov Asimine. Posadite si tudi sami to fantastično in odporno drevo, presenečeni boste nad okusom dišečih in aromatičnih plodov Asimine.

Sadike Asimine (Asimina triloba) naročite in takoj dobite v Rast - Baznik v Krški vasi, sadike Asimine tudi pošiljamo na dom po povzetju z dostavno službo v bilo kateri kraj v Sloveniji in  v države Evropski skupnosti. Na voljo so različne sorte cepljenih Asimin.
 
Asimina zrel plodAsimina - pet plodov iz enega cvetaAsimina plod med zorenjemAsimina plod prerezan 4Asimina postopno zori, plodovi so okusni, zelo aromatičniAsimina prerez plodovaAsimina v žganjuAsimina vidi se veličina plodova, sa strane kozarci od litre

Preberite tudi

Pričeli smo s prodajo vlončenih sadik za jesensko sajenje

Izkoristite ugodni jesenski čas za sajenje sadik

Obnovljena zaloga sadik Sibirska limona in Zlati kivi

V četrtek dne 06. 04. 23 bo obnovljena zaloga sadik Sibirska limona in sadike Zlatega kivija.

»

Spomladansko upogibanje vej - enoletnih poganjkov. Kljukice upogibavci, specialni nastavki za hitro upogibanje vej

Specialne kljukice upogibavci za hitro upogibanje enoletnih vej. Zagotavlja hitro, enostavno in učinkovito delo.

Nastavki za upogibanje vej uporabni na vsem mladem sadnem drevju

SIBIRSKI LIMONOVEC - prezimni agrum, ki raste in rodi v kontintalni klimi, sadike v Rast Baznik v Krški vasi

Sadike Sibirskega limonovca nabavite pri nas, po dogovoru pošiljamo na vaš dom

Sibirski limonovec, drevo polno zorečih plodov

Šparglji dve letne sadike ŠPARGJEV posadite v svoj vrt, ali na njivo, tako boste imeli svoje šparglje

Sedaj je pravi čas da daste sadike špargljev v zemljo in jih zagrnete, tako bodo pripravljeni za rast.

Šparglji, ki izraščajo iz enega grma
Za informacije ali nasvete pokličite 07 49 59 344 ali pošljite sporočilo na rast.baznik@gmail.com >>>
BAZNIK KATJA, S.P.
Krška vas 86a
8262 Krška vas
» prikaži zemljevid
Telefon: 07 49 59 344
Fax: 07 49 59 343
GSM: 041 795 807
Email: rast.baznik@gmail.com
Delovni čas:

Ponedeljek - sobota: 07.30 - 18.00
Nedelja: 08.00 - 13.00
© 2023 BAZNIK KATJA, S.P.