26 god. iskustva
SI   CRO   EN
Veliki asortiman voćnih, ukrasnih, egzotičkih, bobićastih sadnica, vinove loze

RAST - pravi izbor

Kod nas možete dobiti savjete i praktične demonstracije, te brinemo da sve dobro posadite.
Kako bi osigurali kvalitetu naših biljaka, sadnice držimo u zemlji.
Zadovoljan kupac nam znači sve, zato se oko svakog potrudimo, koliko je to u našoj moći.
Podarite život

Preporuke

Marinka, Ig
Tudi jaz imam same pohvale glede ponudbe raznovrstnih sadik, strokovnih nasvetov in prijaznosti. sem že dolgoletni kupec sadnih sadik starih sort jablan, tudi eksotičnih sadik sibirske jagode, goji jagod, pepina, asimine. bela murva pri nas zelo dobro uspeva, je že veliko drevo in bogato rodi vsako leto.
Jovan Petrović, Srbija, Valjevo
Pozdrav, interesuje me kako Vaše sadnice mogu dostaviti se u Srbiju poštom (carina i ostalo)! Jovan!
Branko, Bojsno
IMAM SAME POHVALE ZA VAS.STROKOVNOST IN IZREDNA PONUDBA STA NA NAJVIŠJI RAVNI,ZATO,SE LETOS SPET VIDIMO.ALI BI GOSPOD BIL PRIPRAVLJEN OBEZATI OKOLI 10 DREVES PRI MENI.
Vlasta Maric, Celje
Pozdravljeni, zanima me, če imate sorte sadja (jabolka,grozdje...), ki jih ni potrebno špricati. Hvla za odgovor in še v naprej veliko zadovoljnih strank. Lep pozdrav!
Andrej, Križevci
Pohvale za prenovljeno spletno stran.Drugače pa lahko povem,da je grozdje odpornih sort v lanskem letu že obrodilo, enako tudi murva, češnja in Maibeere. Le z papeževo marelico sem imel v lanskem letu težavo, saj jo je napadla bolezen in sem moral kar precej posušenih vej odstraniti.Upam, da jo bom uspel z ustrezno žašÄito v letošnjem letu ohraniti.ÄŒe bi imel več prostora bi prav gotovo posadil še več stvari iz vaše ponudbe.
Lep pozdrav
Raković Refik, Velika kladuša
Veliki sam ljubitelj voća naročito stolnog grožđa na žalost sam daleko od vas
Anton, Murska sobota
Sem kupil 2000 trt belega grozdja in in iz tega 2000 trt sem stisnil 8000l kakovostnega vina zelo dobra trgovina
Jožefa Gabrič Kolarič, Trbovlje
Strinjam se s predhodniki. Tudi jaz sem jim hvaležna za nasvete. Bi pa prosila, če mi gospod, ki je omenil goji jagode pove, če mu že rodijo. Lep pozdrav
Zoran, Å enkovec, Hrvatska
Kao Vaš dugogodišnji kupac htio bih pohvaliti poslovanje Vaše firme RAST - Baznik. Poznajem desetak rasadnika voćnih sadnica u okolici Zagreba, veličine poput Vašeg, ali niti jedan nema tako veliki izbor klasičnih voćnih vrsta ( jabuka, krušaka, šljiva…) s mnogo starih i novih sorti, a naročito rijetkih i egzotičnih koje je u Hrvatskoj teško ili nemoguće nabaviti, naročito do pred nekoliko godina.

Tako u mom voćnjaku uspijevaju već skoro desetgodišnja stabalca Asimine (Indijanske banane), žižule - Kineske datulje, azijke kruške - Nashi, crne i bijele murve - duda, aronije, maybeeri-a, trešnje niskog rasta i mnoga druga. Kod svake posjete u Vašem rasadniku dobivao sam, kao i ostali kupci, od Vas dužno poštovanje i vrijeme, bilo za samo savjet ili kupnju, za nekoliko eura ili za više. Iako su cijene sadnica nešto više (europske) nego u Hrvatskoj dobivao sam primjerenu kvalitetu, a što je najvažnije nije se dogodilo da je voćka, kada je nakon nekoliko godina došla u rod, bila drugačija od deklarirane kod kupnje.

Veselim se daljnjoj suradnji i nadam se da ćete kao do sada biti i ostati samo Prvi.
Andrej Rudolf, Ljutomer
Predlani smo privas kupili sadna drevesa. z njimi smo zelo zadovoljni, zato se letos spet vidimo. Zelo sem bil zadovolen z gospodom, ki ni je svetoval o rezu in sejanju.
Damir Jurinec, Ljubljana
Srdačan pozdrav! Otkad sam stupio u kontakt sa gospoÄ‘om Stanislavom Baznik u trgovini RAST, mogu Vam reči da me je preuzela ljubav za Vočarstvom i Vinogradarstvom. U malenom vočnjaku i vinogradu koji se nalazi u Marin Brodu (malenom selu BANOVINE smještenom izmeÄ‘u Gline i Petrinje) posadili smo 60 raznovrstnih vočaka (bresaka, šljiva, jabuka, krušaka...) te oko 300 trsova, od kojih je 270 trsova vinske sorte CRNI PINOT te oko 30 trsova stolnog grožđa (raznovrstno).

Mogu Vam reči da je bilo podosta "stručnih savjeta" sa strane, u obliku:"ma daj TO TU NIKAD NEÄŒE RASTI", ali pomoču savjeta i informacije te agrotehničkih mjera, koje nam je razložila gÄ‘a. Baznik, iskreno sam ponosan, da mogu reči, da su se nam se SVE vočke i trsovi, kako kažemo vočari, "primile i primili". DA uspjeh je bio 100%. Sada se nam vočnjak i vinograd nalaze u 6.godini starosti, i priželjno očekujemo zdrave plodove i grozdove, koji nas oduševljavaju sa svojom aromom i okusom, te obogačuju tako potrebnim vitaminima. Slike vočnjaka i plodova te vinograda budem postavio naknadno, a do tada... marljivo skrbjeti, učiti i uživati u plodovima prirode!!!
Vlado Podgoršek, Brežice
Še kot novinar Dela sem spremljal razvoj in dosežke podjetja Rast v Krški vasi. Spominjam se denimo, kako je gospod Baznik presenečal z uspešnim cepljenjem različnih vrst jabolk na isto jablano, prav tako ima štirinajst sort hrušk na eni hruški, na eni majhni hruški viljamovi je 116 steklenic napolnil s hruškovimi plodovi. Menda je bil to celo rekord, vpisan v Guinessovo knjigo.

Že takrat sem pri Baznikovih kupil nekaj trsnih cepljenk ter sadike joste in ribeza. Zadnja leta sem se navdušil še za malce bolj eksotične vrste sadja in tako nam za hišo sredi Brežic odlično uspevajo različne vrste kivija, kaki, več vrst ribeza, nashi in goji jagode. Seveda me je za marsikaj tega navdušil Tone Baznik, ki mu vsako pomlad zaupam rezanje omenjenih rastlin.

Vesel sem, da še med letom skrbno spremlja njihovo rast in mi svetuje tudi pri pomladnem dognojevanju in letni rezi. Verjetno je zaradi prijaznosti, strokovnosti in bogatega izbora sadik tudi zato Baznikova Rast znana daleč naokoli.
Vjekoslav Aćimović, BIH
U dvije godine sam kupio oko 300 sadnica vinske i stone sorte grožđa.Procenat primljenih je 99%.Uvjeren sam da je ovakav procenat realizovan zahvaljujući sabjetima gosp. Baznika. Kardinal je dao rod već nakon sađenja a ostale nakon namirene jedne godine.Toplo se zahvaljujem.Veliko mi je zadovoljstvo sarađivati sa Vama.
Boris Šalamon, Boštanj
Pri rast Baznik sem kupil že veliko sadik , tako sem si lepo popolnil star sadovnjak z starimi visoko debelnimi sadikami jabolk vse lepo rastejo in nekatere že imajo prve plodove, kot novosti sem pred petimi leti posadil Asmino in to na 400 metrov nadmorske višine lepo je zrastla in treje leto je imela pa plodov lansko leto pa jih je bilo že 17, da ne govorim o kakiju ki rodi izredno obilno pri njh sem nabavil še veliko drugih sadik in imam dobre izkušnje zato se vedno vračam v rast Baznik kjer poleg prodaje znajo tudi , svetovati kar pride prav pri sajenju in kasnejši oskrbi rastline dognojevanje in rez,pa to da imajo izredno veliko vrst sadik in ko se pojavi nekaj novega se to tudi pri njih dobi.
Janez Gačnik, Metlika
Izbira kvalitetnih sadik veliko pripomore pri uspešni napravi nasada. Sadjarji si želimo tudi velik izbor sort, da bi izbrali tiste, ki so za določeno lego in namen najprimernejše. Z drevesnico Rast sodelujem že vrsto let ker imajo velik izbor sadnih vrst in sort, ki so primerne za sajenje v sadne vrtove in travniške sadovnjake.

Zaradi pestre izbire in kvalitete sadik sem se odločil in v Krški vasi nabavil sadike za postavitev dveh sadjarskih učnih poti v Beli krajini: Žuničih in Semiču. Obiskovalci lahko na teh dveh lokacijah skozi vse leto opazujejo rast in razvoj različnih sadnih vrst.
Irena Josifovska, Skopje
Jako lepa,zanimljiva i korisna stranica... Super ste...Razmisljamo doci kod Vas nabaviti i sovetovati se sa Vama...Produzite i pisite nesto vise za nacin uzgoja.
Hvala i pozdrav
Dušan Cvetković, Zagreb
Izvrsno uraÄ‘ena stranica. Nadam se da će u istoj kvaliteti biti dostupna i na hrvatskom jeziku. Meni osobno nije veliki problem jer imam malo predznanje slovenskog a i toliko puta sam bio kod Vas sa svojim kumom da sam morao nešto i naučiti. Pozdrav i samo naprijed!
Andrej, Ljubljana
No pa sem docakal..hahaha ! Nove www strani seveda. Meni bi bile zanimive tudi objavljene cene. Ali to ni dobro zaradi konkurence? Mogoce kot ideja...napisite tudi kaksne so cene pridelkov...npr borovnice, namizno grozdje, kivi...itd. No kakorkoli...Cestitam !
P.s. Ne pozabite, da strani nesmejo stati brez novosti in komunikacij z obiskovalci, saj drugace je to slaba nalozba.
L.p.Andrej iz Ljubljane
Za informacije ili savjet nas nazovine na +386 7 49 59 344 ili +386 41 795 807 ili šaljite poruku na rast.baznik@gmail.com >
BAZNIK KATJA, S.P.
Krška vas 86a
8262 Krška vas
» pokaži kartu
Telefon: +386 7 49 59 344
Fax: +386 7 4959 343
GSM: +386 41 795 807
Email: rast.baznik@gmail.com
Radno vrijeme:

Ponedeljak - subota: 07.30 - 18.00
Nedelja: 08.00 - 13.00
Novosti  |  Zanimljivo  |  Preporuke  |  O nama  |  Drvo života  |  Kontakt
© 2024 BAZNIK KATJA, S.P.